.

SV: Berlin

Hej algård! Jag ska åka till Berlin i slutet av April och då du verkar vara rätt erfaren turist i staden undrar jag tre saker: 1. Ska man bo i Friedrichain, Kreuzberg eller Prenlauzerberg? Funderar starkt på Friedrich då det ligger i mitten av de två andra plus att det är rätt mysigt där. Men jag vet inte så mycket egentligen, vart har du bott där och vad rekommenderar du? 2. Hur fan kommer man in på Berghain? Går det äns om man bara är 18 år (94a)? Kan du inte skriva en liten guide på hur man ska bete sig i kön/inte bete sig för att inte riskera kö i en timme som avslutas med ett NEIN. 3. På vilka barer/klubbar är det störst chans att få hångla med unga vackra kreativa människor? Puss på dig och din fina blogg, ser fram emot svar! 

Hej!
Okej vi gör det här en gång för alla! Jag är inte expert på alla oupptäckta pärlor som Berlin gömmer, men har fått ta del av ganska mycket.
1. Jag känner själv att detta beror ganska mycket på vad man vill se i Berlin och vad man är ute efter. Jag ska dit i början av april och då kommer jag bo i Kreuzberg. Detta beslut gjordes endast baserat på att lägenheten vi ska bo i är fräsch och ligger väldigt bra till gällande festliv och kollektivtrafik. Sen får man ju också komma ihåg att precis som vilken stadsdel som helst så spelar det ju roll var i stadsdelen man bor. Spontant känner jag att Kreuzberg och Prenzlauerberg går före Friedrichain, mest baserat på "mysighetsfaktorn". F-hain är mysigt, men delen som är mysig är mycket mindre än i de två andra områdena.
2. Alltså, att komma in på Berghain beror på en hel rad "faktorer". Jag säger inte att jag är en expert, men det finns ju en hel del "oskrivna regler". Det viktigaste är att inte komma i stora gäng, helst tre och tre. Hellre nerklädd än uppklädd. Att komma dit och vara klädd extrem är liksom inte ett vinnande koncept, men att fortfarande inte se ut som alla andra, vilket man märker snabbt då kön består till 90% av turister klädda i antingen stripper-heels eller "bekväma" danskläder. Att hålla låg profil är också en sak man bör göra, att inte vara högljud och bara följa med strömmen. Helst inte prata alls när man närmar sig vakterna. Sen det sista är nog att bara chilla, se inte ut som att du håller på att skita på dig, samtidigt som att du inte ser ut som "whatever". Gällande åldersgränsen, om man är under 18 är det alltid bra att ha med sig ett bra falskleg, och passkopia funkar inte på Berghain om inte dom som kroppsvisiterar dig är på ett bra humör. Är man över 18 och kommer förbi dörrvakterna så är det inga problem. Ha med dig mycket pengar för väl där inne ska du köpa så mycket vodka-redbull du bara kan för att hålla igång och kunna dansa tills hela kroppen värker.
3. Berlin och hångla går hand i hand. Det spelar ingen roll vilken läggning man har, dock är det svårt om man är straight att få hångla loss om man är på ett mer gay ställe, men dock ingen omöjlighet! Skulle säga att egentligen så är alla klubbar hångelvänliga, men då framförallt Berghain, där dekadens och hedonism frodas, med darkrooms och sexlabyrinten. Även klubbar så som Weekend är hångelvänliga. Annars är Roses bar i Kreuzberg hångelvänligt, dock fullproppat med människor och trångt. Man känner av det på atmosfären och om du hittar nån intressant person, är det inte så mycket som hindrar dig från att go for it.

Hoppas du kommer in på Berghain och att du för övrigt får dricka mycket öl, hångla och njuta av Berlin, nu innan GEMA lagen träder in till fullo!

ps. blir så glad när ni kommenterar och skickar in frågor. kul att veta att ni finns och tycker och tänker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar